2 dagars praktik! 

Kanske skulle berätta lite om min praktik som va nu i veckan, onsdag och torsdag för att vara mer exakt. Jag åkte till Alafors kl 10 på onsdagen, jag började kl 11. Jag var mycket förväntansfull och lite nervös. När jag väl kom dit så var alla super trevliga och väldigt tillmötesgående. Jag fick byta om till ”scrubs” alltså typ sjukhuskläder, namnbricka och en kopp kaffe. Sen fick jag en rundtur och träffa alla som jobbar där, dom som jobbade den dagen i alla fall. 

Vi kom ner till tand avdelningen och där höll dom på med en katt, putsade, tog bort tandsten och drog ut tänder om det behövdes. Jag fastnade för tandvården för djur verkligen, jag tyckte att det var super intressant (trots min tandläkarskräck). Jag fick vara med när dom sövde ner en hund och gjorde rent i munnen, jag fick till och med hjälpa till att hålla bort ena läppen, sen fick jag klippa klor och kolla tempen på samma hund. 

Sen fick jag gå med chefsveterinären när han hade patienter, det var allt från vaccinationer till klobrott. Jag får säga att det var en mycket rolig dag och jag lärde mig mycket, speciellt vad som händer bakom det som en djurägare inte får se. 

Den andra dagen så började jag redan kl 8 på morgonen. Det var bara en vaccination på tre katter som var inbokad, men det kom in 3 akutfall under dagen. Jag fick till och med blanda vaccin till en av katterna, va enkelt det var. De tre akutfallen var två hundar med analsäcksinflamation och den tredje hunden hade ont i ryggen. 

Jag får säga att det var två riktigt roliga dagar, på Ale veterinärklinik. 😊

Och jag skulle hemskt gärna jobba på en veterinärklinik sedan. 😀 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s